Emil - Triumph TR6

Casus

Deze TR6 (met 2 Stromberg carburateurs) liep niet mooi stationair en hield in bij accelereren. 

We hebben samen een complete servicebeurt uitgevoerd, inclusief een ombouw van het standaard oliefilter naar een “spin-on” oliefilter. Na het goed afstellen van de ontsteking en de klepspeling , het synchroniseren van de carburateurs en het bijvullen van de “dashpots” loopt hij weer als nooit tevoren.

Review

INa de servicebeurt die we hebben uitgevoerd heb ik ineens weer veel meer vermogen. Ik moet nu bijna uitkijken met gasgeven! Ook maanden na dato loopt hij nog steeds als een zonnetje :-).

Erik en Annegien - Mercedes 407D Camper

Casus

Samen met de eigenaren van deze Mercedes 407D heb ik op lokatie een cursus pech onderweg gegeven. Zij gaan met deze camper een jaar door Europa reizen, dus dan is het niet alleen goed om te weten hoe je de routinechecks op de techniek moet doen, maar ook om te weten hoe je een wiel,  een lampje of een V-snaar vervangt. Zeker met zo’n zware auto moet je wel weten wat je doet als je hem opkrikt! Daarnaast hebben we gezamenlijk bepaald welke onderdelen en gereedschappen zinvol zijn om mee te nemen op reis. Verder hebben Erik en Annegien tips gekregen hoe ze het beste in de bergen kunnen rijden met hun Mercedes. Met 90 PK op 2700 kg en alleen 4 trommelremmen moet je wel weten wat je doet wil je weer veilig thuiskomen!

Review

We hebben een superleuke en leerzame dag gehad. Met de uitwerking die Gerben ons heeft toegestuurd met alle aandachtspunten kunnen we goed voorbereid op reis!

Lars - Classic Mini

Casus

Een prachtig gerestaureerde Mini, maar dan moet je hem nog opbouwen! De eigenaar van deze Mini had de voor- en achterwielophanging alweer helemaal nieuw opgebouwd, maar wilde graag hulp bij het weer onder de body monteren. In 1 dag hebben we de carrosserie weer rollend gekregen, en heeft Lars de nodige tips gekregen ten aanzien van het verder afbouwen van zijn auto. Als ik zie hoe serieus hij dat aanpakt gaat dat best lukken!

Review

Ik ben blij dat ik de hulp van Gerben heb ingeroepen. Ik heb er nu weer zin in om verder te gaan met het opbouwen!

Didier - Triumph TR6

Casus

Een Triumph TR6 PI (dus met de injectiemotor!) die niet het vermogen levert dat hij zou moeten, en die enorm inhoudt bij accelereren en ook niet mooi stationair loopt. Kortom: geen genot om mee te rijden!

Na het goed afstellen van de ontsteking en het synchroniseren van de 3 gasklephuizen was het vermogen weer terug! Om het inhouden op te lossen zijn er 2 membranen in het injectiesysteem vervangen, zijn de injectoren vervangen (zeer slecht sproeibeeld en enorme onderlinge verschillen in opbrengst) en is de brandstofdrukregelaar vervangen. Nu kun je weer gasgeven zonder aarzelen en trekt de motor vol door tot maximum toerental!

Review

Mijn TR6 loopt als nooit tevoren! Ik ben iedereen te snel af bij het stoplicht en kan weer moeiteloos invoegen op de snelweg!

Marc - BMW 3.0 CS

Casus

Een prachtig gerestaureerde BMW 3.0 CS Automatic. Maar hoe goed is hij nu echt? Waar moet ik nog rekening mee houden als ik hem koop? En wat zou een realistische prijs zijn?

Allemaal vragen die via een aankoopkeuring in aanwezigheid van Marc beantwoord zijn. In een 16 pagina’s tellend verslag heb ik de hem een gedetailleerd beeld gegeven van de conditie van de auto, de te verwachten werkzaamheden, de bijbehorende kosten en een realistische inschatting van de waarde van de auto.

Review

Een zeer leerzame ervaring, ik weet nu al een stuk beter waar ik op moet letten! Ook omdat Gerben deze auto’s uitstekend kent kan ik nu een goede beslissing nemen.

Follow Us

Logo Compleet CCS

Copyright 2018 © All rights Reserved. Design by